blog

Description

despre mine

Description

scheletTimp de aproape 15 ani am fost profesor la Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei. Am predat, printre altele, Psihologia Comunicarii, Psihologia Familiei si a Relatiei de Cuplu, Tehnici Corporale etc.

Inca mai sunt profesor (nu pot sa scap de aceasta vocatie) la propria mea scoala (alternativa).

Ma gandesc la moarte in fiecare zi iar asta ma face, desigur, un interlocutor fermecator.

Imi place sa scriu. Aplic, la cursuri, o metoda de mentorat venita din viitor. (Pe baza de Android si iOS.)

Cred (cu dovezi) ca inauntrul nostru coexista, nu neaparat pasnic, un om preistoric si un adolescent stralucit, dar lenes. Primul nu este maleabil si mi-am pus toate sperantele in al doilea.

Un pariu riscant.

CONCEPT

Description

Papadia

Carti, bloguri, filmulete pe YouTube. Exista, totusi, ceva necunoscut celor mai multi oameni: studiile stiintifice publicate in jurnale de specialitate.

TiF le-a adunat pe cele mai bune si a pus cunoasterea derivata din ele sa lucreze in serviciul acelor scopuri care fac viata sa merite sa fie traita (si nu doar experimentata hedonic).

Pentru a reusi sunt necesare niveluri superioare de atentie si disciplina. (Pe parcurs exista riscul de a renunta la ciocolata, nicotina sau THC.) Iti ofer instrumente.

Un proiect de un an (universitar) si o munca de cel putin 20.

SCOPURI

Description

 

  • Sa intelegi cum iti functioneaza mintea
  • Sa-ti amplifici nivelurile de atentie si  autodisciplina
  • Sa realizezi schimbari pozitive in stilul de viata  (sa-ti creezi rutine noi, sanatoase, si sa renunti la obiceiuri care te distrug incet, dar sigur)
  • Sa-ti alegi scopuri valoroase si sa le atingi


metodologie

Description

portativ_metodologieCursul este de tip BLENDED LEARNING. Sesiunile practice (intalniri de grup) de 2 ore, saptamanal, timp de 10 luni, se impletesc, intr-un format original, cu mini-cursuri teoretice, digitale (numite „documente”). Aproape in fiecare zi vei primi un document.

Documentele sunt scrise intr-un limbaj accesibil, uneori cu o nota amuzanta. Dar subiectele sunt solide (psychological science).

Te vei familiariza cu concepte precum mindset de crestere, grit, practica deliberata, sistem dopaminergic, cortex prefrontal etc.

Cursul este proiectat in acord cu psihologia sociala si valorifica posibilitatile uimitoare oferite de laptopuri, tablete, telefoane mobile inteligente si Internet.

muzele mele

Description

muzeMuzele mele sunt, in general, barbati care si-au pierdut dintii naturali si sunt in zona IQ 130+.

Tocmai de aceea voi incepe enumerarea cu o serie de femei: Carol Dweck (71), Carol Tavris (73), Susan Blackmore, Tali Sharot, Cordelia Fine, Angela Duckworth, Karen Wynn, Suzanne Segerstrom, Susan Fiske, Heidi Grant Halvorson, Elizabeth Loftus, Alison Gopnik, Lisa Feldman, June Gruber.

Dintre barbati, primul pe care vreau sa-l mentionez (cel care a spus despre oamenii care fac lucruri nebunesti ca nu sunt in mod necesar nebuni si m-a facut  intens constient de importanta variabilelor situationale) este Elliot Aronson (85).

Il urmeaza, pe a doua pozitie, Daniel Kahneman (83)  insa doar pentru ca psihologia cognitiva nu este prima mea dragoste. Mai departe am o lista limitata  din motive de spatiu: Edward Deci, Richard Davidson, Daniel Gilbert, Daniel Willingham, Albert Bandura (91), Walter Mischel (87), Jonathan Haidt, Timothy Wilson, Steven Pinker, Michael Gazzaniga (77), Tory Higgins, Martin Seligman (72), Adrian Furnham, Robert Sternberg, Robert Plomin, Robert Cialdini (72), David Buss, Geoffrey Miller, Robert Sapolsky, Richard Nisbett (76), Dan Ariely, Gerd Gigerenzer, Richard Ryan, Dylan Evans, Douglas Kenrick, Thomas Gilovich, Colin Feltham, Robert Bjork etc.

inscrieri

Description

Picture7

Exista doua conditii:

  • Sa iubesti copiii (nu e necesar sa fii parinte)
  • Sa lucrezi bine in echipa (calitate asociata cu un nivel submediu de agresivitate/dominanta)

Daca crezi ca le indeplinesti ne scrii un mail si vei primi o invitatie la o sesiune de grup pentru a gusta pe viu experienta TiF. Gratuit.

Apoi va urma un interviu face-to-face.