blog

Description

despre mine

Description

scheletTimp de aproape 15 ani am fost profesor la Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei. Am predat, printre altele, Psihologia Comunicarii, Psihologia Familiei si a Relatiei de Cuplu, Tehnici Corporale etc.

Inca mai sunt profesor (nu pot sa scap de aceasta vocatie) la propria mea scoala (alternativa).

Ma gandesc la moarte in fiecare zi iar asta ma face, desigur, un interlocutor fermecator.

Imi place sa scriu. Aplic, la cursuri, o metoda de mentorat venita din viitor. (Pe baza de Android si iOS.)

Cred (cu dovezi) ca inauntrul nostru coexista, nu neaparat pasnic, un om preistoric si un adolescent stralucit, dar lenes. Primul nu este maleabil si mi-am pus toate sperantele in al doilea.

Un pariu riscant.

CONCEPT

Description

Papadia

Carti, bloguri, filmulete pe YouTube. Exista, totusi, ceva necunoscut celor mai multi oameni: studiile stiintifice publicate in jurnale de specialitate.

TiF le-a adunat pe cele mai bune si a pus cunoasterea derivata din ele sa lucreze in serviciul dezvoltarii cognitive a copiilor si adultilor.

Da, putem face lucruri pentru a deveni mai inteligenti si ii putem sprijini pe copii intr-un anume fel. Cu un pic de noroc (genetic) mintile lor au sansa de a straluci.

Povestea este lunga si incepe inainte de nastere. Apoi urmeaza diverse ferestre sau intervale de oportunitate. Le voi descrie, in detaliu.

Un proiect de un an (universitar) si o munca de cel putin 20.

SCOPURI

Description

  • Binocluantrenarea inteligentei fluide pana la nivelul maxim permis de potentialul genetic
  • dezvoltarea inteligentei cristalizate la un nivel exceptional (cel putin 2 deviatii standard)

 

metodologie

Description

portativ_metodologieCursul este de tip BLENDED LEARNING. Sesiunile practice (intalniri de grup) de 2 ore, saptamanal, timp de 10 luni, se impletesc, intr-un format original, cu mini-cursuri teoretice, digitale (numite „documente”). Aproape in fiecare zi vei primi un document.

Sesiunile face-to-face imbina miscarile fizice prietenoase (lucram desculti) cu lucrul psihologic si, uneori, stand-up comedy. (Just kidding.)

Documentele sunt frecvent scrise intr-o stare de buna dispozitie. Dar subiectele sunt solide (the heavy stuff sau, pentru cunoscatori, Sistemul 2. Indiciu: Premiul Nobel, 2002.)

Cursul este proiectat in acord cu psihologia sociala si valorifica posibilitatile uimitoare oferite de laptopuri, tablete, telefoane mobile inteligente si Internet.

muzele mele

Description

muzeMuzele mele sunt, in general, barbati care si-au pierdut dintii naturali si sunt in zona IQ 130+.

Tocmai de aceea voi incepe enumerarea cu o serie de femei: Carol Dweck (68), Carol Tavris (70), Susan Blackmore, Tali Sharot, Naomi Aldort, Angela Duckworth, Karen Wynn, Suzanne Segerstrom, Susan Fiske, Heidi Grant Halvorson, Elizabeth Loftus, Alison Gopnik. Si, bineinteles, Cordelia Fine.

Dintre barbati, primul pe care vreau sa-l mentionez (cel care a spus despre oamenii care fac lucruri nebunesti ca nu sunt in mod necesar nebuni si m-a facut  intens constient de importanta variabilelor situationale) este Elliot Aronson (83).

Il urmeaza, pe a doua pozitie, Daniel Kahneman (81)  insa doar pentru ca psihologia cognitiva nu este prima mea dragoste. Mai departe am o lista limitata  din motive de spatiu: Edward Deci, Richard Davidson, Colin Feltham, Daniel Willingham, Albert Bandura (94), Walter Mischel (84), Jonathan Haidt, Timothy Wilson, Steven Pinker, Michael Gazzaniga (75), Tory Higgins, Martin Seligman (72), Adrian Furnham, Robert Sternberg, Robert Plomin, Robert Cialdini (70), David Buss, Geoffrey Miller, Robert Sapolsky, Richard Nisbett (74), Dan Ariely, Gerd Gigerenzer, Richard Ryan, Dylan Evans, Douglas Kenrick, Thomas Gilovich etc.

inscrieri

Description

Picture7

Exista doua conditii:

  • Sa iubesti copiii (nu e necesar sa fii parinte)
  • Sa lucrezi bine in echipa (calitate asociata cu un nivel submediu de agresivitate/dominanta)

Daca crezi ca le indeplinesti ne scrii un mail si vei primi o invitatie la o sesiune de grup pentru a gusta pe viu experienta TiF. Gratuit.

Apoi va urma un interviu face-to-face.

 

contact